środa, 19 sierpnia 2015

Pierogi z farszem z królika

pierogi z farszem z królika
Nie ma to jak dobre pierogi z mięsem! Poniżej przepis na farsz z mięsa z królika, ale możesz zastosować dowolne mięso.


Składniki:

cebula - 1 szt / 60g
mięso z królika - 400g
mąka - 300g
sól - 20g

wartość energetyczna - 1681 kcal
białko - 128g
węglowodany - 230g
tłuszcze - 21g

Sposób przygotowania:

Królika (lub inne mieso) ugotuj, aż będzie łatwo odchodziło od kości. Przekreć przez maszynkę do mielenia mięsa z przesmażoną wcześniej cebulą. Dopraw pieprzem i solą do smaku.

Do mąki dosyp sól. Wymieszaj. Całość zalej wrzątkiem (ok. 1 szklanki dla w/w ilości składników). Zamieszaj łyżką i kiedy ciasto wystarczająco się ochłodzi, aby dotknać je ręką, wyrób je. Z wyrobionego ciasta wycinaj, formuj i nadziewaj pierogi.

Ulepione pierogi wrzucaj do garnka z osoloną wodą, gdy ta zawrze. Od momentu ich wypłynięcia na powierzchnię gotuj ok 3-4 minut.

Z w/w ilości składników powstanie około 33 sztuk pierogów, a każdy z nich to:

wartość energetyczna - 51 kcal
białko - 4g
węglowodany - 7g
tłuszcze - 1g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wegetariańska dieta ketogeniczna - One More Luv - recenzja

Wstęp Kiedy waga łazienkowa pokazała bez ostrzeżenia numerek zaczynający się od cyfry 9 postanowiłem zareagować. Jako, że miesiąc temu miałe...